vrijdag 27 maart 2009

Nog geen berg gezien!

Inmiddels een week in Nepal. We zitten vlakbij de bergen hier aan de Noordkant van de stad, maar er zijn geen bergen te zien. Het loopt hier tegen het einde van het droge seizoen en dat betekend dat er veel stof in de lucht hangt, daarnaast is Katmundu een van de meest vervuilde steden in Azie. Door stof en smog is er geen bergtop te bekennen.
We proberen de omgeving wat te verkennen, maar daar is bijna geen tijd voor vanwege het schema van de cursus. ochtend, middag- en avondprogramma,... En daar tussen in heb ik vooral zin om effe niks te doen. Dus dat sparen we op tot na de cursus.
De LMC cursus is tof. Een aantal modules zijn erg goed, met name de modules over Communicatieve vaardigheden, PR en Management.
Het toffe van deze cursus is dat je alles direct in de praktijk brengt.
Zo langzamerhand beginnen de puzzelstukjes van de verschillende modules in elkaar te vallen.
Daarnaast zijn hier een boel interessante deelnemers. Mensen die in China de bijbel in een van de vele talen van het Chinees vertalen. Pakistani, die een kerk leiden en daar de vervolging meemaken. Een Nepali die in 10 jaar tijd zijn kerk van 1 kerk naar 46 kerken heeft zien groeien. Een vrouw die haar hele leven al met Tibetanen op trekt en daar alles voor heeft opgegeven. Een boel interessante verhalen en mensen van over heel Oost en Zuid-Oost Azie.
Een aantal deelnemers proberen me wat bekend te maken met culturele gewoontes in India. Zoals het heen en weer wiegen van je hoofd als je JA bedoeld. Wij zouden dat opvatten als,.. 'mwhaaa nou eigenlijk niet zo',.. hier dus een volmondig ja.
Komende twee dagen gaan we werken aan een Life Management PLan. Een plan waarin we doelen stellen op alle gebieden van ons leven. Niet iets waar je normaal gesproken eens twee dagen voor gaat zitten. Als afsluiter hebben we zondag een dag van 'Solitude'. Een dag in je eentje in de stilte om na te denken en te overdenken. Ik denk dat ik het nabijgelegen Nationaal Park in ga met wat eten en drinken, om een dag na te denken, te bidden en van de natuur te genieten.
De gezondheid is een aandachtspunt, ik ben gelukkig een van de weinige die nog niet aan de diaree is geweest, daar staat echter tegenover dat ik flink last van mijn longen heb. Veel hoesten en dat gaat ten kosten van de nachtrust,.. en van die van Ali.

Mooie quote
Iemand die zijn geld verliest: Verliest niks
Iemand die zijn gezondheid verliest: Verliest iets
Iemand die zijn integriteit verliest: VERLIEST ALLES
(billy graham)

3 opmerkingen:

Len zei

Klinkt weer boeiend, alles wat je mee maakt. Tof dat de cursus zoveel te bieden heeft, zo ook de ontmoetingen met alle verschillende mensen. Ik wens jullie een zeer prettige nadenk zondag toe, met veel rust en geniet inderdaad van de fantastische schepping! =D

Anoniem zei

wat een belevenis, een hele goede zondag toegewenst en...dat je maar veel Inspiratie mag krijgen.
groet Aly + ouders van ons.
Pappa en mamma

Lian zei

Hey E.
Klinkt goed daaro. Tof dat de training goed bevalt. Jammer van de kuch.

Hiero hetzelfde. Dat D/P ding is in gang, ff afwachten nu (get it??), hopen en bidden en zo. Toppie tijd met meiden MM/SP op Logos Hope gehad. Morgen overigens afsluitende kerkdienst daaro. Volgende week starten :-).
Vandaag er achter gekomen dat we ook nog kunnen verliezen. Enorm de p over in.

Geniet verder. Hug aan Al.

Bless, Li