maandag 23 maart 2009

Nat tot op de onderbroek en andere dingen

Vandaag is de tweede dag van de training.
Ik zit buiten aan de ontbijttafel, tussen de tropische bomen en fluitende vogeltjes met een kop koffie. Over een half uur begint dag twee van de training.
Afgelopen weekend was een vrij weekend, dus ik nam de gelegenheid om naar het National Park te lopen hier in de buurt. Een wandeling van twee kilometer de berg op.
Nu moet je weten dat het hier dry-season is. Het heeft sinds september geen milimeter geregend. De moesson regens worden in april verwacht.
Maar wie denk je dat de eer heeft gehad om het eerste voorproefje te krijgen van tropische regen van 2009?? Juist,.. ik. Het heeft maximaal een kwartier geregend, of beter gezegd gestortregend!!
Misschien herrinner je je nog die douches die ze in het scheikunde lokaal hebben? Zo voelt die regen daar, heel veel tegelijk. Dus ik moest twee kilometer terug lopen met tot op de onderbroek natte kleren.

Vlakbij ons hotel is een belangrijk aanbiddingsoord voor Hindoes, Budhanikantil. De liggende Vishnu, die geboort geeft aan Brahma. Heel apart om te zien dat mensen dit aanbidden. Het is een liggende standbeel gemaakt uit 1 stuk steen. Knap werk al zeg ik het zelf. De truc is om geld bij Vishnu in zijn kruis te mikken, precies onder zijn rokje, en dat leverd wat zegeningen op. Daarna sla je op een bel, om het geheel af te maken. Spannende rituelen,... Ik ben blij met een levende God die overal is, die aan mij geeft in plaats offers van mij vraagt.

Tot slot in het centrum van Katmandhu geweest. Barst daar van de tempels en mooie plekken, en tegelijk ongeloofelijk vies. Stoffig en het verkeer maakt het nog erger. Ik heb in geen jaren geen asthma gehad, maar mij longen piepen nu al twee dagen! Een van de cursus genoten heeft ventolyn, dus die ga ik vandaag maar eens aan zuigen.

Gister dus de eerste cursusdag. Onderdelen als biblical relationships, communicating, vision-vorming. Allemaal eerste stappen. sommige onderdelen zijn echt goed, sommige vind ik wat kinderachtig,.. maar ik heb mezelf beloofd (en Ali ook overigens,..) om positief er in te staan en niet te snel kritisch te gaan zitten zijn. Sowieso interessant om samen te werken met met mensen uit China, pakistan, bangladesh, india, nepal, ,amerika, canada, maleisie, engeland, nederland, frankrijk en tsjechie! En ik ken inmiddels alle 36 namen al! Een trucje dat we op de cursus hebben geleerd.

Tot laterrrrr

8 opmerkingen:

Anoniem zei

dit geeft echt de sfeer weer van Nepal/Katmandu,het is echt een verademing om over een week in de frisse lucht van de bergen te zijn.
veel zegen voor jou en Aly

Sam of Saam zei

Lijkt me leuk om wat eye-openers van jullie te lezen op je blog.. beetje kennis delen :-)
Geniet.

Kees zei

Hoi Eef,

Leuk om je berichtjes te lezen.
Nou het heeft hier ook geregend hoor..!
Vandaag een paar skeelers gekocht, mooi voor in het platte NL.
Doe voorzichtig daar! Groetjes aan Ali.
Groet van Kees

Krentenbollus zei

Hee Krentebol, Moet ik je wat ventolin komen brengen? Heb wel zin in een vakantie!

Zit je met je hotel vlakbij Durban Square of Thamel? Ben benieuwd naar je verhalen en Foto's

Groeten

L+M

Anoniem zei

Hey Ali en Ewout,

Lekker genieten daar, zet um op. Wij gaan in Heelal vandaag de:

Helianthus Annuus Gigantus

in een potje stoppen.
Mazzel,
B&B

Jan den Ouden zei

Lachu man. Ik zie voor me hoe je je inhoudt en braaf meedoet...

Anoniem zei

Moge Broer,

Plukie al? Hiero loopt lekker.

Ik zou zegge, rustig tot 100 blijven tellen dan hou je de traingen daar wel vol.

Geniet van de div. mensen om je heen en van je meisie en blijf rustig doorademen.

Ben benieuwd naar je volgende blogs.

Groet

Janchie

Ed zei

HEy Ewout!

Leuk om je blogs te lezen en het een beetje mee te maken.
Groet aan Ali

adios!
Ed