vrijdag 20 maart 2009

Aangekomen in Nepal (21 maart)

Een paar uur geleden zijn Ali en ik geland op Katmandu airport. We werden direct opgepikt en naar onze accomadatie voor de komende twee weken gebracht. in dat kleine half uurtje rijden al zoveel gezien. Tempels,.. mooie mensen, verschillende mensen, hoge bergen, vieze straten, bijzonder borden langs de weg, mooie huizen, kleine tentjes langs de snelweg,.. veel kleuren en nieuwe geuren.

Dit was ons reisschema
IJmuiden naar New-Castle (boot)
New-Castle Amsterdam (vliegtuig)
Amsterdam-Amsterdam (kapot vliegtuig)
Amsterdam-New Delhi (reserve vliegtuig)
New Delhi- Katmandhu (vliegtuig)

Zo gaat dat in zijn werk,.. dinsdagmiddag vertokken van Amsterdam naar IJmuiden,.. woensdag in New Castle met mijn schoonouders, potje gegloft (ging lekker) en 's nachts om 4 uur naar het vliegveld van New Castle vertrokken. Donderdagochten op Schiphol,.. en in het vliegtuig naar New Delhi, echter boven Oost-Duitstland krijgen we te horen dat de ventilatoren van een deel van het computersysteem stuk zijn. Dat is geen probleem met vliegen, maar wel met landen. De piloot keert om want landen in koud Nederland is beter dan landen in tropisch New-Delhi,... vanwege de koelingsproblemen dus,...
Wij weer terug naar Amsterdam en daar stond de vervangende 747 al klaar.
Ik had overigens nog nooit in zo'n kneiter van een vleigtuig gezeten. Wel plaatsjes van gezien enzo,.. maar wat zijn die dingen groot!
In New Delhi mochten we in de buisnessclass Lounge verblijven vanwege de vertraging. We hadden in eerste instantie een hotel geboekt vanwege onze 12 uur transfertijd,.. maar door de vertraging kwamen we pas om half vier 's nachts aan en dus had het hotel niet meer zo veel zin.
12 uur lokale tijd (het is inmiddels vrijdagmiddag) vlogen we naar Kathmandhu. Ik zat klaar om de toppen van de himalaya vanuit het vliegtuig te bewonderen,.... Echter een dikke mist heeft ons tot op heden het zicht op het dak van de aarde ontnomen.
In het vliegtuig naar Nepal een interessant gesprek gehad met een Indiase/Amerikaanse zakenman, die drie keer aan de dood is ontsnapt en zo een boeiende visie op het leven heeft ontwikkeld. Hij is nu zakenman en zanger. Dit laatste is zijn grote hobby en het geld wat hij daar mee verdiend gaat naar projecten om kinderen in India aan onderwijs te helpen. we hebben zijn cd-tje gekregen met handtekening!

Als laatste 'leg' van onze reis hebben we een half uur door Katmandhu gereden, richting ons mooie hotel. Daar zit ik nu aan de rand van het zwembad deze blog te schrijven op de laptop van mijn schoonvader.
Ik hoop de komende twee weken af en toe wat te posten,.. maar beloof niks. Houdt het spannend.

Tot slot een aardig acronym op egoisme, die we van de zakenman in het vliegtuig meekregen.

Egding
God
Out

2 opmerkingen:

Len zei

Wow, wat een ervaringen al! Gaaf zeg! Wens jullie een goede tijd toe en houd je blog in de gaten. ;-)

Nu-Eef-Niet zei

Lijkt me een bijzonder sport gloffen;)
Goeie tijd daar