donderdag 22 januari 2009

ontspannen of inspannen?

Kunnen we ons het beste inspannen of juist beter ontspannen om Gods stem te kunnen verstaan?

Vanmorgen hadden we een bijbelstudie bij OM Nederland in Emmeloord. We spraken over vasten en solitude en hoe dat dan weer helpt om Gods wil te zoeken en zijn stem te verstaan.Een van de teamleden zei dat we ons een beetje moeten inspannen om Gods stem te gaan verstaan. De vraag is echter of ons juist moeten ontspannen om Gods stem te verstaan. Niet zo heel hard proberen, maar vertrouwen?

Ik herken dat ik in een kramp schiet als ik Gods stem "MOET" verstaan. Als ik uberhaupt zijn stem al goed versta, want daar twijfel ik regelmatig erg hard aan. Wat dat betreft ben ik wel blij met de bijbel,.. dat is sommige punten in ieder geval wel helder en dan hoef ik er niet zo hard aan te twijfelen.

Hoe dan ook, ik merk zelf dat God in mijn leven veel meer gedaan of kunnen doen als ONTSPANDE en op Hem vertrouwdde. In plaats van als ik het zo keihard probeer.

Ontspannen of inspannen,

Heb God lief met heel je hart al je verstand en al je kracht,... hoe zit die dan?

3 opmerkingen:

Lian zei

misschien kun je je het beste inspannen als je ontspannen bent???

ontspannen is niet direct niets doen toch? je kunt ook ontspannen in je leven staan en op een ontspannen manier heel gericht luisteren naar Gods stem - volgens mij heeft het niet zozeer met inspannen maar met afstemmen te maken

en volgens mij is het superrelaxed als je in afhankelijkheid van God Hem met heel je hart en verstand en kracht liefhebt - maar dat is alweer een heel ander hoofdstuk dan Gods stem verstaan, maar uiteindelijk wel met dezelfde kern volgens mij

ik zou zeggen: relax, enjoy God

Li

Sam of Saam zei

Balansss....

eerlijk zijn naar jezelf en kijken naar wat je van nature lijkt te doen en of dat werkt.
Ontspannenheid en jouw zijn in Christus als vertrek- en rustpunt nemen en daarna doen, gaan, werken. Ik heb soms een schop onder m'n kont nodig en soms een veilige haven. Zal voor iedereen in andere mate gebeuren, maar dat het allebei moet gebeuren is me wel duidelijk.

Nu-Eef-Niet zei

Ja, ingespannen ontspannen zou ik zeggen.

Ik heb wel eens horen zeggen dat God fluistert. Nou, met al die drukte om me heen moet ik me wel een beetje inspannen én rust nemen om het gefluister te kunnen horen.