woensdag 14 januari 2009

Brainstorm

De afgelopen 24 uur heb ik met twee vrienden in een huisje in Voorthuizen gezeten om te brainstormen.
Ons idee is om een garage te starten waarin we "kansloze" jongeren een kans geven om zich onder begeleiding terug te werken naar de arbeidsmarkt.
We hebben gebrainstormt over:
1. een plan voor de garage
2. een plan voor het coachingstraject

Zo zag de eerste BRAINSTORM-SESSIE er uit:We komen alle drie uit verschillende hoeken. De ene uit de strict zakelijke hoek van de auto-industrie, werkend bij een van de bekende zweeds merken. De ander uit de zakelijke kant van de ontwikkelingshulp. En ik kom helemaal van de softe kan vandaan.

Ons doel is om jongeren weer een eerlijke kans te geven. Er is een groep jongeren die niet kan dromen. Ze dromen niet, omdat ze bang zijn om te falen. Er is nooit iemand geweest die hen heeft verteld dat ze in hun mogelijkheden geloven. Dan geloof je dat zelf ook niet en dan is het veiliger om maar gewoon niet te dromen.
Sterker nog falen is veilig! Ze maken alles kapot om zich heen, denken negatief, want positief denken is te eng,... De maatschappij ziet de buitenkant en benoemd constant dat ze een probleem zijn,.. dat versterkt hen in hun negatieve zelfbeeld,... vicieuze cirkel,... enz.

Iedereen heeft potentieel, heeft God bedacht. De mensheid faalt, God laat het staan en komt met een plan. Jezus ziet potentieel in mensen. Als Hij dat niet had gevonden. Was Hij als volwassen man naar de aarde gekomen, had hij zichzelf als koning uitgeroepen, ons tot slaven gemaakt en ons gedwongen 'goed' te leven.
Jezus koos voor de andere weg. Dienen, zich zelf geven, LIEF hebben.
God kiest voor herstel. Niet een beetje maar helemaal. God gaat voor maximaal en kwaliteit.

Dit laatste willen we ook in dit bedrijf en de bedrijfsfilosofie door laten klinken.
We weten nog niet of het ook echt werkelijk van de grond gaat komen, maar dromen mag!

2 opmerkingen:

blutch-v zei

amen!

Len zei

Supergave droom!
I'm in, mocht het van de grond komen! =)