vrijdag 17 september 2010

Surfing with the Otters

Ik lig in de Grote oceaan, mooie golven rollen naar de kust, waar Ali en haar nicht Sarah op de rotsen genieten van de zon. Het gaat goed met Ali en Frits. Frits beweegt veel en we hebben gelezen dat als Ali, zoals op een dag als vandaag, met haar buik in de zon zit, Frits dat ook kan voelen. Ze zaten dus eigenlijk met z'n drieeen in de zon.
Vanaf mijn surfboard heb ik mooi uitzicht over Santa Cruz, toch wel zo'n beetje de geboorteplaats van het moderne surfen.
Het is druk in de zee, want vandaag blijkt een van de eerste dagen te zijn met goede golven in een lange tijd. Een kadootje voor mij, want vandaag was de enige dag dat ik eventueel kon surfen. De surfers om mij heen zijn veeeeeeeeeeel beter dan ik, en af en toe heb ik het gevoel dat ik een beetje in de weg lig. De golven rollen echt heel mooi naar de kust en zijn makkelijk in te peddelen. In het begin bak er niks van, maar na twee uur, pak ik steeds meer golven en het is echt genieten om op zulke mooie golven te surfen. Die hebben wij echt niet in Nederland.
Wat het echter speciaal maakte waren de dieren om me heen. Regelmatig vliegen er pelikanen vlak over het water en scheppen zo af en toe een hap zeewater binnen. Om me heen grote bossen zeewier. Niet de plukjes die wij in zee hebben, maar echt struiken. Tussen het zeewier steekt af en toe een zeehond zijn hoofd omhoog.Het mooiste moment echter was de otter die naast me kwam spelen. Wat een leuk dier. Heel speels is hij aan het rond rollen, af en toe duikt hij onder, maar springt dan weer omhoog. Hij lag een tijdje op zijn rug met een schelp te spelen, tot een zeemeeuw over kwam en de schelp van zijn buik af pikte. De otter keek waarlijk verontwaardigd rond, op zoek naar de dief.
Vol energie kwam ik na drie uur het water uit. Niet mijn surfen, maar wel de beste surfsessie die ik ooit heb gehad. Wat miste waren een paar vrienden om samen mee te surfen.
WE hebben de dag afgesloten bij een visrestaurant op de houte pier bij Monterey.
Morgen naar Yosemite. Voorlopig dus geen berichten, want ik verwacht niet dat daar wifi is.
Ali doet het goed. Ze mist door alle activiteiten af en toe haar middagdutje, wat geheid resulteert in een vroege avond. De afgelopen dagen waren ook lekker voor ons tweeen. Even geen grote groep met mensen, maar bijna de hele tijd met z'n tweeen. Erg lekker.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi ewout,

We genieten hier mee :-)
Geef Ali en tegelijk Frits een knuffel en beleef de schepping

groeten uit Delfgauw

Anoniem zei

mooi dat het zo goed gaat met Aly .
hopen voor jullie nog een hele fijne week daar in Amerika.
leuk dat verhaal over die otter,grappig diertje.
zijn nieuwsgierig naar het volgende blogje.
groetjes pa en ma

015 zei

Zonder jou is het ook niet leuk in Scheveningen... Had graag naast je gelegen.. (had je een zeeleeuw naast je gehad ;-) )