donderdag 16 september 2010

The Big Sur

3 dagen geleden landden we ten oosten van LA. 3 uur tijdsverschil met Atlanta. Binnenlandse vluchten gaan heel makkelijk in Amerika. Als je van het buitenland komt is het een heel gedoe om door de douane te komen, maar binnenlands gaat het makkelijker en heel snel.
Op LA airport hebben we auto gehuurd en zijn we op avontuur gegaan in California.
Rijden door Los Angelos, is alsof je door een film rijdt. Holywood, Sunset Boulevard, Beverly Hills, het komt allemaal langs. Ook die grote witte letters HOLYWOOD, rijd je gewoon langs met de auto.
De eerste dag zijn we geland in Santa Barbara. Een heel erg mooie plaats aan de pacific met een schitterend strand en een heel mooie pier. Niet zo een als in Scheveningen, maar zo'n traditionele houte pier met gezellige restaurant erop.
Ali en ik hebben het er de eerste avond van genomen door een motel aan het strand te nemen met uitzicht op de pier. De volgende ochtend heb ik mijn jogging-programma voortgezet aan de boulevard van Santa Barbera. Heerlijk! Langs de haven gerend, langs het strand, tot hoog op de klippen. Je ziet er pelikanen rond vliegen en het schijnt er bol te staan van de dolfijnen, maar die waren denk ik ook even met vakantie.
De dag daarna zijn we de Highway 1 naar het noorden op gegaan. Door veel Amerikanen wordt dit het mooiste stuk snelweg ter wereld genoemd. Ik weet niet zeker of het het mooiste is, maar zeker eentje voor de top 10.Schitterende vergezichten en zo veel natuur! Dat kennen we gewoon niet in Nederland. We hebben zeehonden, zeeleeuwen en zee-olifanten gezien. Giga grote beesten. Mooie vogels en de zee is mooi om te zien.
Ali en ik hebben gecampeerd op een camping aan een rivier die de zee in loopt tussen de redwood bomen. Campings hier zijn heel anders dan in Europa. Ze zijn heel ruim opgezet. Hier zit de camping vol op een niveau waarvan we in Europa zouden zeggen dat er zeker nog 3x zo veel op kunnen. Grote plekken waar je echt geen last van je buren zal hebben. Op de camping staan kasten om je eten in op te slaan, anders gaan de "racoons" er mee aan de haal.
Ik verbaas me ook over de grote van de WC's hier. Een standaars plee hier, kan gerust het oppervlak van 3 plee's in Nederland aan. Nederlandse wc's zijn dan echter wel beroemd om het feit dat ze ongeloofelijk klein zijn. Voor mij maakt het niet uit,... als het doel maar gehaald wordt op de pot,....
Vandaag hebben we een strand dagje gehad en zijn geeindigd in Monterey. Een mooi plaats net ten zuiden van San Fransisco. We slapen bij een nicht van Ali die we op het familie weekend hebben ontmoet. We hebben net met elkaar gegeten bij een zee-restaurant, met uitzicht op een baai met otters, pelikanen en zeeleeuwen die op de aanlegsteigeres luieren. Lekker eten en een gezellige life-band met super oude mannetjes, die goede muziek maken. Het leek erop dat ze ook wat oude dametjes als fans hebben,.. een soort 65+ groupies.
Morgen is het plan om te gaan surfen hier. Ik heb al wat goede surf gezien. We zitten hier vlakbij Santa Cruz, dus dit moet toch wel een goede plek zijn om californian surf te rijden!!
Nog een extra dag in Monterey dus en dan op naar Yosemite National Park. Ik weet zeker dat we daar geen internet hebben, dus voorlopig even geen berichten uit de states.
Yosemite wordt camperen, white water rafting, lange wandelingen en veel dieren en planten.
Je hoort er later nog meer van.
Ik wordt entousiast over de diversiteit in dit land. De eerste twee weken waren op een stukje van de oostkust en nu zijn we op een stukje van de westkust, en de verschillen zijn zo groot en er is nog zoveel meer te zien en te ontdekken. Op de snelweg zie ik al die auto's met nummerborden van staten die ik nog niet gezien heb. Een droomtrip zou zijn om nog een keer vanaf het zuiden van de westkust (San Diego) helemaal naar het noorden te rijden tot aan Alaska. En dat dan met een camper! Lijkt me ideaal!

Tot zover voor nu. Straks lekker pitten en morgenochtend surfen. Wellicht een kort verhaal daarover morgen.

Ewout en Ali

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Ewout en Ali.
Klinkt echt supergoed!!!! Mooi verteld, ik krijg plaatjes, en dan eens de goede versie :-)

Lekker dat jullie het zo naar je zin hebben. Geniet er van hoor!
Hoest met Ali en Frits?
Hier gaat alles lekker verder. Maandag hadden we 24 (!!!) meiden in de MM. Superstoer, verder lekker bezig met allerlei mooie dingen.

Be blessed!

Ciao, Li

Anoniem zei

Nou over genieten gesproken, zuden jullie op de flat nog wel kunnen wennen ? en jullie wel super kleine w c!
met de vorige blogger : hoe is het met Aly en de kleine?

hoop voor jullie dat deze super vakantie nog lang mag door zinderen in jullie geheugen.
Groetjes pappa en mamma