zondag 15 februari 2009

Angst maakt blind

"Mensen die liefhebben interperteren de feiten van degene die ze liefhebben nauwkeuriger dan zijn die niet liefhebben. Omdat onze ogen slecht zien, hebben we alleen de donkere kanten gezien"


Liefde drijft angst uit. Angst op alle terreinen.
Afgelopen vrijdag heb ik een kort seminar gehad over de angst voor de islam en moslims.
De PVV is vandaag weer gestegen in de peilingen. Gedreven door angst.
Het is ronduit BIZAR dat een partij met maar 1 duidelijk standpunt zoveel stemmen krijgt.
Het enige standpunt is het standpunt over het wegdrijven van moslims.

GEEN standpunt over een kredietcrisis
GEEN standpunt over abortus
GEEN standpunt over buitenlandse politiek
GEEN standpunt over ouderenzorg
GEEN standpunt over het milieu
GEEN standpunt over ontwikkelingssamenwerking
GEEN enkel ander standpunt

En velen lopen er blind achteraan. De ratio werkt niet meer en met valse bewijzen en halve waarheden wakkert de PVV angst voor moslims aan. Niet alles wat ze zeggen is een leugen. Maar een groot deel van de Nederlanders wil dus een man in de politiek die GEEN standpunt heeft over een aantal veel belangrijkere standpunten in ons land. Stel dat hij in de regering komt dan is onze politiek, onze HELE politiek, overgeleverd aan een partij met maar 1 standpunt. Een partij die denkt vanuit egoisme en angst!

Dagelijks werk ik met moslims. Natuurlijk zie ik de problemen, maar ik zie ook een mens, bij wie we veel meer bereiken door ze lief te hebben en te respecteren. We bereiken veel meer door te luisteren, voordat we allerlei halve conclusies trekken, die (als het maar hard genoeg geroepen wordt) als halve waarheden gaan functioneren.

Molsims worden door angst voor de islam in een hoek gedreven. Ongeaccepteerd door de Nederlanders rest een boel van hen maar twee keuzes. "Nederlander" worden of vast klampen aan de Islam. Ik weet wel wat ik zou kiezen als ik hen schoenen staat. Je vlucht niet naar mensen die je eerst veroordeeld hebben.

Als wij als christen de moslims niet lief kunnen hebben, dan hebben we niets begrepen van Gods Liefde voor ons.

Hoe beter je iemand leert kennen, hoe beter je luistert en de ander durft te begrijpen. Hoe meer je iemand leert lief te hebben. Hoe beter je de ander kunt zien. Als een kind van God, hongerig naar genade, liefde en vrijheid, in plaat van: veroordeling, haat en klem gezet worden.

"mensen die liefhebben interpreteren de feiten van degene die ze liefhebben nauwkeuriger dan zij die niet liefhebben, omdat onze ogen slecht zien hebben we alleen de donkere kanten gezien."

Geen opmerkingen: