woensdag 22 april 2009

Vliegvled New Delhi

Ali en ik smaken het genoegen om 12 uur op het vliegveld van New Delhi te besteden. En dan praten we alleen over het transfer gedeelte. Dat is het stuk als je van het ene vliegtuig op het andere stapt. We kwamen vanuit Kathmandu en wachten nu op onze vlucht naar A'dam. We kwamen om 11:50 in de ochtend aan en we vertrekken om 00:50,....
Er is hier echt bijna niks te doen. Het transfer gedeelte bestaat uit een boel stoelen, en twee kleine tentjes die wat koffie en ranzige broodjes verkopen. Verder zijn er 3 Transferlounges, met gratis verfrissingen, kranten, lekkere stoelen, t.v., en airco. Daar moet je echter wel een buisnessman voor zijn en dat zijn we niet.

Tragisch, maar er is hier een tussenoplossing. Een betaal lounge. Kost 550 Indiase roepies p.p. voor 3 uur hangen. Dat is ongeveer 8 euries p.p. Deze oase ontdekte we na 3 uur klooien op stoelen die net niet comfortabel zijn. Nu zitten we in lekkere sofa's. En (zoals je nu ondervindt) ze hebben hier internet. Zojuist een zooi mails wegt geketst en nu even bloggen.

Ali d'r gezondheid gaat iets beter. Het is nu waarschijnlijk dat ze nog wat last van wormen heeft (ik kan er geen mooi woord voor vinden). Daar heeft ze wel medicijnen voor gehad,.. maar dat werkt zelden in 1x. Dat levert de pijn in de darmen op en het feit dat ze bijna niet eet.

De afgelopen twee dagen hebben we van TOP-GASTVRIJHEID mogen genieten. Darlene en Mike Corman, wonen en werken al 11 jaar in Nepal. Zij hebben een huis in het Patan (zuid Kathmandu) en ze hebben fantastisch voor ons gezorgd. Ze hebben een verpleegster voor Ali geregeld en constant op haar gelet. Eten klaar gemaakt, en mij overal heen gebracht waar nodig was. Met locals is het zoveel handiger om de stad door te komen en in de juiste winkels terecht te komen! En nog beter,.. winkels waar je niet over de prijs hoeft te onderhandelen. Ik wordt helemaal gek van onderhandelen.

Verder hebben we heerlijk met Mike en Darlene gekletst over hun leven in Nepal en hun familie, die over de hele wereld woont. Lekker voor Ali, want dat is een cultuur die zij helemaal begrijpt.

Mike vertelde nog een briljant verhaal over zijn motor (belangrijkste vorm van transport in Kathmandu).
Op een goede dag had hij zijn motor uitgeleend aan kennis. Zij had niet goed op de motor gelet en die werd dus in beslag genomen door de Nepalese politie.
Mike komt daar achter en gaat naar het parkeer terrein van de politie voor inbeslag-genomen-voertuigen. Mike laat zijn eigendoms papieren zien en is klaar om de motor mee te nemen. Nee, neee,.. zo gaat dat niet verteld de ambtenaar.
Het gaat alsvolgt:
Zij plaatsen een advertentie in de krant met het verzoek om de motor op te komen halen,... Mike komt dan opnieuw naar het parkeerterrein als eigenaar. DAnnnn,.. betaald Mike het bedrag aan de politie wat de motor waard is,.... Dannnnnn krijgt hij een document, waarmee hij naar de rechtbank moet,... en dannnnn, bepaald de rechter of hij vindt dat Mike zijn eigen motor terug krijgt,.... Als de rechter beslist dat hij de motor niet terug krijgt,.. dan is en zijn motor en het bedrag kwijt wat de motor waard is,...
TOTAAL geen logica, geinspireerd door corruptie!

Mike praat de blaren op zijn tong,.. maar dit is de enige procedure die werkt en hoe zijn oude motor terug krijgt.

Uiteindelijke oplossing: Het geld wat hij moet betalen aan de politie voor zijn EIGEN motor, waarvan hij de geldige papieren heeft (!!!), gebruikt hij om een ander motor te kopen. Zijn oude motor staat nog steeds op het parkeer terrein van de politie,......


Wellicht proef je een beetje cynisme over de cultuur in de laaste paar blogs. Maar van sommige dingen breekt echt je klomp!
Eerlijk is eerlijk, we hebben genoten van Nepal. De cursus met mensen uit 14 verschillende landen uit Zuid-Oost en Oost-Azie heeft ons en mij geinspireerd en verfrist!
We hebben genoten van de ABC-trek en we hebben genoten van een vakantie met z'n tweeen. Dit voelt meer als een huwelijksreis dan de anderhalve week compleet gaar zijn in Cornwall die we hadden na onze trouwerij . Het heeft ons goed gedaan om veel samen te zijn, lekker te kletsen, genieten van natuur, cultuur en goed gezelschap.

Voor mezelf heb ik het gevoel dat ik sinds lange tijd een beetje tot rust ben gekomen. Daarmee geniet ik meer van de dingen en mensen om me heen, meer van mezelf en meer van God.

Nou, ik ben uitgekletst,.. nog 5 uur wachten en dan gaan we de lucht weer in. Ik hoop dat ze een beetje leuke films hebben aan boord.

Later

3 opmerkingen:

Len zei

Men, dat verhaal van mike: daar breekt echt je oerhollandse klomp van ja! Balen man, dat lange wachten, hoop dat jullie er goed doorgekomen zijn! Leuk weer een lange blog te lezen van je! Wens Ali beterschap, hopelijk komt het lichaam weer tot rust in Nederland en herstelt ze goed. Fijn dat jij weer meer tot rust bent gekomen en weer meer kunt genieten van het leven en de dingen om je heen! Tof om te lezen dat deze reis jullie/jou goed heeft gedaan! Tot ziens weer in Delft!

Sam of Saam zei

Heb van je blogavonturen genoten, E! Goede manier om je achterban op de hoogte te houden van je belevenissen als OM-er. Je hebt het in de vingers. Een snel herstel toegebeden voor Ali, zie je later.

Anoniem zei

Hey E.
Ik zat te denken. Kun je nu nadat je 12 uur hebt kunnen oefenen op wachten, wel zonder irritatie voor een rood stoplicht staan?

:-)
Li