maandag 6 april 2009

Emmers

Elke keer wanneer ik in Katmandhu op straat ben viel het mij op dat er zoveel winkels zijn waar ze emmers verkopen. Een heleboel emmers.
Gister waren we weer terug in Kathmandu en daar verbleven we bij een vriendin van Ali d'r ouders. Gisteravond vertelde ze ons hoe het douchen in zijn werk gaat. Je gaat in een grote emmer staan om zoveel mogelijk water op te vangen. Dat water kan je dan weer gebruiken om door te spoelen, maar alleen als dat echt nodig is. Daarvoor gebruiken ze de volgende regel. "is het yellow? Let it mellow? Is it brown? Let it drown." Lachen!
Er is een gigantisch water tekort in kATHMANDU. De waterspiegel daalt, populatie stijgt. Dat leverd problemen op. Verder is er een tekort aan electriciteit dus dat betekend maximaal 4 x 2 uur electriciteit op een dag. Ik kom dus steeds te laat om iets op te laden. Telefoon leeg, batterijen camera ook leeg,... Ach wel zo rustig.

Afgelopen weekend was erg mooi in Nagaknot. 2000 meter hoogte, maar nog steed geen himalaya gezien. Te mistig. Lonely Planet verteld dat de kans klein is om in deze tijd van het jaar op die plek een zicht op de Himalaya te missen. Ons is het gelukt. 1-0 voor de Himlaya,... of is het al 16-0?
Het was daar verder wel prachtig. In de bergen met terassen voor veschillende gewassen. Diep in het dal schitterende groene terassen en een heleboel verschillende vogels. Een van onze reisgenoten is een Zuid-Afrikaan die helemaal in het vogelspotten zit. Ultiem Nerd-alert zou je zeggen,.. maar het stiekum erg leuk. Allerlei kleuren vogels gezien. En een luipaard (de engelse leopard). Welliswaar niet in het wild. Een lokale boer had er een gevangen en bewaard die nu als atractie. Wat een mooi beest, die leeft hier in het wild. Verder hebben we Martins gezien, een kruising tussen een aap en een kangoeroe. Overigens ben ik de enige die er geeneen heeft gezien,,... Op een of andere manier krijg ik het gevoel dat ik regelmatig wat mis in Nepal,... 1-0 voor de Martins.
Waarschijnlijk wordt er op gespaard voor een prachtige tocht naar de Annapurna. ONze gids wacht ons op op het vliegveld van Pokhra en vandaar gaan we de bergen in. Mits ik daar ergens een keer op een cybercafe stuit is dit dus echt het laatste bericht.
Morgen is Ali jarig,.. misschien tracteer ik haar op een lekkere beker Yak melk. Eigenlijk Nak-melk, want de vrouwelijke Yak heet een Nak,..

Gister was het een beetje spannend of we wel naar het vliegveld zouden kunnen. Er was een BAN,.. dat doen bepaalde partijen om de regering iets af te dwingen. Ze zijn niet zo blij met de Maoisten die de laatste schietgrage Koning het land uit hebben gezet. Die koning had zijn hele familie doodgeschoten om zo wat plaats vrij te maken voor zijn eigen koninklijke billen op de koninklijke troon. Hij was behoorlijk corrupt, dus iedereen was wel blij met een verandering. Maar de maoisten zijn net zo corrupt.
De ban doen ze handig. Ze laten al het openbare en taxi-vervoer weten dat als ze wel rijden, hun ruiten in slaan,... Dus niemand rijdt. Het was onzeker of de BAN vandaag was opgeheven dus we waren vroeg op, om eventueel voorbereid te zijn op een hele lange wandeling met zware bagage door een warme stad met een boel smog.
Wat een opluchting om taxi's te zien rijden. Dit keer niet afgezet door de taxi-chauffeur. 1-0 voor Ewout en Ali

WE gaan zo boarden, dus het verhaal is uit voor vandaag.

GRoetjes

Daar

6 opmerkingen:

Sam of Saam zei

Alvast gefeliciteerd, Ali. Let us know if the nakmilk was any good.

Anoniem zei

lijkt wel voetbal, al die tussenstanden...

Krenetenbol zei

Vliegen naar Pokhara? Doe maar luxe ouwe dibbes!!!

Anoniem zei

Nog gefeliciteerd Ali....
Groeten,
Bart

Anoniem zei

O-Emmer in een Emmer...

Anoniem zei

Hey Ewout,

Jij aan de blog! Leuk om zo mee te genieten van alles wat je mee maakt!
Goede tijd verder!

Hartelijke groet vanuit het mooie Zwolle.

Mark