donderdag 16 april 2009

9 dagen op en neer naar Annapurna

Gisteravond kwamen we terug van een schitterende trektocht naar Annapurna Base Camp.
9 dagen genieten.

Wanneer we terug zijn in Nederland gooien we een klein foto-verslagje op het blog. Voor nu moet u genoegen nemen met een 1 foto.

De natuur is schitterend. Je moet je voorstellen dat de wandeling begint in de jungle, inclusief alle planten en dieren die daar bij horen. Naarmate je hoger kom veranderd de begroeing en de dieren die je ziet. En ondertussen komen die gigantisch hoge pieken steeds dichterbij! Totdat je er na 5 dagen midden in een aantal van de hoogtste bergtoppen van de Himalaya staat.
Ons einddoel was Annapurna Base Camp op 4200 meter hoogte. Deze plek wordt het Santuary genoemd(= het heiligdom), omdat je daar volledig omring bent met hoge bergtoppen, van minimaal 6000 meter en een aantal van meer dan 8000 meter.
Onnodig te vertellen dat de Himalaya niet meer voor staat met 16-0.

We hebben vier bijzondere dagen gevierd tijdens onze trek. Ali d'r verjaardag ( 8april), 6 maanden getrouwd (11 april) ,Pasen (12 april) en tot slot Nepali's nieuwjaar (13 april). In nepal is het nu iets van 2136 ofzo,... Viel dus een boel te vieren.

We hadden een prima gids en porter (dat betekend dat hij het grootste deel van onze bagage heeft gedragen).

Vandaag een dagje relaxt aan doen, en morgen gaan we wellicht naar Chitwan National Park om de boel af te sluiten. Daar zijn tijgers, neushoorns en olifanten te vinden,.. Ali ziet er naar uit om te baden met de olifanten. Dat schijnt een topervaring te zijn. Zolang ze niet boven op haar gaan liggen vind ik het prima.

Dan toch nog 1 laatste foto. Beetje reclame voor 015 Board and Lifestyle


4 opmerkingen:

015 zei

Te vet weer! Ik zorg voor een lijstje kan hij zo op de wall of fame in het pashokje! Thnx..

have fun in Chitwan!!!

Anoniem zei

impressive!!!

Len zei

In één woord: WAUW!

Nu-Eef-Niet zei

Gefelicteerd met al die heugelijke feitjes!