donderdag 29 oktober 2009

Zomaar een dag in de week

"Pappa waar was je?!", De tranen schieten in de ogen van meneer Bali, wanneer het eerste bericht op MSN omhoog schiet. Het is een maand geleden dat hij zijn dochter "sprak". Zijn internet was stuk, bellen ging niet, en zijn kinderen wonen in Engeland.
Zijn dochter snapte niet waarom haar vader geen contact meer met hem had.
Meneer Bali is Afghaan, hij is een politiekvluchteling. Hij woont in Nederland, zijn kinderen wonen in London. De kinderen zijn voordat ze door verhuisde naar Engeland een tijdje bezoeker geweest in the Mall.
Meneer Bali is niet zo goed in Nederlands en af en toe vraagt hij ons te helpen. Dit keer konden we hem helpen om zijn computer weer online te krijgen. Zodat hij weer contact kon hebben met zijn kleine meid.

"Gerrit, je komt toch wel vanavond?", Rogano heeft een belangrijke selectie wedstrijd vanavond. Hij wil perse dat er een werknemer van het jongerencentrum bij is. Hij is stikzenuwachtig die avond. De jongerenwerker vraagt of hij misschien wil bidden. Midden op het veld vragen ze God om een goede avond. Niemand van de andere spelers keek er raar van op.

"mijn mamma weet je naam al, en als jij mee gaat mag ik ook mee." Een van onze vrijwillgers woont bij ons in de wijk en heeft contact met een groep meiden die bij haar in de buurt wonen. Nog geen twee maanden bij ons aan het werk en nu al een groep meiden achter zich aan. Bijzonder dat de meiden haar compleet vertrouwen, en de ouders dus ook.

Diezelfde dag wordt er Rock Solid georganiseerd in het jongerencentrum. Een aantal van onze bezoeker komt om de week naar dit christelijke programma, met veel spel en lol. Het valt niet altijd mee om over God te praten met de jongeren. De jongeren beginnen echter steeds meer mee te denken. Deze week corrigeerde ze elkaar: "je moet respect hebben, dat hebben zij ook voor jouw God."
Deze uitspraak kenmerkt de manier waarop het Rock Solid team werkt. Respect voor de overtuiging van de jongeren en helderheid over hun eigen overtuiging. Het geeft dat we open gesprekken hebben met de jongeren over wat zij geloven en wat wij geloven.

Geen opmerkingen: