vrijdag 2 oktober 2009

Blogs lezen of schrijven,... waarom

Ik heb al een tijd niet meer geblogt,... gewoon geen zin in.
Vandaag checkte ik hoeveel mensen een blog bezoeken als er niet op geschreven wordt.

284 in 1 maand,.. als er niets nieuws op staat.

Binnenkort ga ik misschien weer wat dingen schrijven, maar heb de afgelopen tijd niet de behoefte gevoeld om dingen te delen met de rest van de wereld.

Het niet bloggen doet me ook een nadenken over mijn motivatie om te bloggen. Ik reis niet veel, dus voor het contact hoef ik het niet te doen. Mijn engelse familie begrijpt dit toch niet,... dus daar hoef ik het ook niet voor te doen.
Is het een ego-trip, kicken op een boel hits, verhalen delen, mooi schrijven, emoties delen,...mensen inspireren. Ik streef naar het laatste twee, maar vind het ook leuk als andere het leuk vinden.
Ik houd van het delen van ontdekkingen in het leven. Als ik iets leer, wil ik dat meteen weer aan anderen doorgeven. De laatste tijd is die behoefte een beetje gedaald. Alsof ik voorzichtiger ben geworden over wat ik denk te leren. Werkt het nou echt? Ik zie dingen in levens van jongeren veranderen, maar ze ook net zo hard weer onderuit gaan. Ik heb geen zin meer om succesverhalen te delen die misschien helemaal niet zo succesvol zijn. Voegt mijn blabla werkelijk wat toe? Zo niet dan beter van niet en val ik anderen er niet mee lastig. Zo ja, dan komt de behoefte ook wel weer terug. Doorgaans reageer ik heel snel. Ik ben enthousiast en deel het meteen met anderen. Dat is mijn karakter. De laatste tijd heb ik de behoefte wat minder snel te reageren en het niet meteen de wereld in zenden.

Wat is jouw motivatie om blogs te lezen eigenlijk? Voyeurisme, inspiratie opdoen, verveling en daarom eindeloos op internet klikken, goede verhalen lezen? Ben wel benieuwd.

Het grappige is nu ik zelf een tijdje niet meer geblogt heb, ik ook bijna geen blogs meer gelezen heb, wat zegt dat dan weer.

De laatste tijd heb ik best wat mooie verhalen meegemaakt, maar niet de behoefte gevoeld het met jou (lezer) te delen. sorry. Komt binnenkort misschien weer terug, misschien niet.

Er zijn wat vaste lezers weet ik, maar die spreek ik toch wel regelmatig, grappig dat die dan ook mijn blog lezen,... geeft dat een extra kijk in de keuken? Aan jullie bij deze een teken van leven van mij. Leuk dat je leest :-)

Wie leest dit verder eigenlijk,.....

3 opmerkingen:

Blutch-V zei

Nou ik bijvoorbeeld! Al was het de laatste tijd alleen maar omdat jij de goede link van Li hebt en ik nog steeds te lui ben geweest om die op mijn eigen blog te veranderen.
En daarvoor? Omdat jouw hart net als de mijne klopt voor God en jongeren.
Het lezen van jouw blog is meerdere malen inspirerend voor mij geweest en heeft mij soms diep geraakt!
Daarom dus!

Corien

015 zei

ik lees het! Ben afgelopen maand 280 keer wezen kijken of er een update was... ;-)

jairo ph zei

HA Ewout,

Mijn motivatie om je blog te lezen is om te kijken hoe het met je gaat en wat je zoal bezighoudt. Ga door met het plaatsen van berichten. Op die manier kan je anderen tot nadenken zetten en bij jezelf dingen verwerken. Ik ben sinds kort ook een blog gestart: http://huizeph.wordpress.com