maandag 19 december 2011

Ship(s) office in Florence, South Carolina

Ali and Jonathan at the doorstep of the Ship(s) office in Florence. We zijn hier gister aangekomen na een rit van 5 vanaf het huis van Ali d'r zusje Fio. We verblijven hier in een mooi gastenverblijf. Een mooie ruimte waarin je helemaal rond kan lopen. Jonathan geniet van de ruimte hier en onderzoekt elk hoekje. Hij loopt ook steeds meer, maar kruipen geniet nog de voorkeur omdat dat gewoon sneller gaat. Vanmiddag hebben we na de lunch een rondleiding gekregen op het terrein hier. Er staat een enorme loods waar duizenden (misschien wel miljoenen) boeken zijn opgeslagen. Die worden gedoneerd of opgekocht bij grote uitgevers die van die boeken afwillen. Het gaat vaak om boeken die net iets veranderd zijn en dan kunnen ze niets meer met de vorige oplage. Dus dan maar naar OM, die de boeken over de hele wereld kwijt kan.
De boeken worden vanaf hier met enige regelmaat naar de LOGOS HOPE verscheept, waarvandaan ze over de hele wereld gaan. Tijdens de lunch met het team met mensen hier zitten kletsen. Het inspireert om hun verhalen te horen en hoe God hen gebruikt om Jezus bekend te maken. Gaaf om te realiseren dat we onderdeel zijn van dezelfde organisatie, maakt me blij om met OM te werken. Gepassioneerde mensen van over heel de wereld die het licht van Jezus laten schijnen. Ze doen niet alleen maar aan boeken op die schepen. Overal waar ze komen helpen ze ook met ontwikkeling en ondersteuning van de lokale bevolking. Zo hebben ze hier een project gestart om schoon gefiltert water aan te bieden, op een heel simpele manier.
Een emmer met een filter eraan! Gewoon water erin en dan via het kraantje schoon. Zo'n filter gaat 10 jaar(!!!!) mee. Deze emmers worden uitgedeeld op de vele plekken waar de LOGOS HOPE aanmeert. Zo'n emmer met filter kost 100 dollar. We hoorde het verhaal van een lokale autodealer, die zo'n emmer doneert bij de verkoop van elke auto. 1x per maand komt hij hier naar het kantoor en verteld hoeveel auto's hij heeft verkocht en geeft vervolgens een cheque met dollars. Verder is het hier een heerlijke tijd om te ontspannen. Ik heb nog het een en ander aan werk te doen, Ali leest wat en Jonathan heeft heerlijk de ruimte on rond te kruipen, wat te lopen en spelen. Ondertussen is het ongewoon warm hier voor het jaar. Lekker voor ons. Rustig in het zonnetje op de veranda van ons gastenverblijf :-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat leuk om weer eens iets nieuws te zien van jullie op : inspireer.
Wat een mooie achtergrond zo met de deur + twee kransen, en daarvoor Ali en Jonathan.
Ziet er schitterend uit geniet ervan!
Leuk om jullie belevenissen te volgen!
Liefs uit regenachtig Delft,Pappa en mamma

015 zei

Hee Krentebol,

Wat wordt Jonathan ineens groot man zit hij nog aan ons dieet? Ziet er iig gezond uit. Hier alles zijn gangetje. S loopt nog steeds niet lijkt op zijn luie vader ;-) M bijna vakantie en ik lekker aan het werk. Spreek je snel in het nieuwe jaar, Veel plezier daar geniet ervan!