maandag 10 maart 2008

Restore HOPE

RESTORE HOPE

Hoop doet leven, leven vind je bij Jezus. Hoop, Leven, Jezus.
Waar is Hoop in Europa, in Nederland, in Delft, in de kerk, in mijn leven.
Ooit was Europa het deel van de wereld dat Hoop de rest van de wereld in stuurde. Nu is het andersom.
Vorige week heb ik talloze verhalen gehoord van wat Jezus doet in de levens van talloze mensen over de hele wereld. Mensen die tot geloof komen in Algarije, India en China. Verslaafde in Zuid-Amerika die Jezus leren kennen, omdat een paar volgelingen van Jezus niet bang zijn om hun handen vies te maken en deze jongeren op te zoeken. Heerlijke verhalen, maar ook verhalen van vervolging en zelfs martelaarschap. Hoop brengen is niet zonder gevaar, is ook nooit beloofd.
Binnen OM is er de visie om Hoop in Europa te herstellen. Dat is hard nodig, terwijl er procentueel (nog) best veel christenen zijn. Waarom heeft dat geen effect? Ik denk omdat we te weinig hoop hebben en zien. Onze theologie is te weinig om missie gericht. Het evangelie is het goede nieuws, omdat Jezus GEKOMEN is om Hoop te brengen voor de wereld. Licht in de wereld, voedsel voor de wereld, Levend water voor iedereen. Nieuwe mensen, door Gods Heilige Geest.
De kerk in europa slaapt, we gaan er niet meer op uit,.. waardoor we God niet meer zien werken, waardoor we nog minder hoop krijgen enz, enz,...
Durf ik mijn handen vies te maken, durf ik in geloof te GAAN,... durf ik te verwachten dat Jezus nog steeds HOOP brengt,.. ook in mijn leven, dat de strijd in mijn eigen leven te overwinnen is? Als ik dat laatste niet verwacht/geloof, komt het niet over op anderen heb ik gemerkt.
Durf het aan om Jezus toe te laten in de strijd in je eigen leven.
In Jezus ben ik een nieuwe schepping,.. geen beperkende angst, maar bevrijdende liefde. Geen gesloten toekomst, maar elke dag een nieuwe dag met kansen. Niet alleen, maar altijd in Gods Hand.
Jezus leeft, De Hoop voor mij leeft, de Hoop voor ieder mens leeft, ook voor Europa.
Het rijtje bovenin het stukje is beter om om te draaien.
Het begint bij mij, in mij. Dat is de strategie van het Koninkrijk. God wil mijn hart vernieuwen en dan aan mijn omgeving gaan werken,.. de kerk waar ik kom, de buurt waar ik woon, de collega's waarmee ik werk, de jongeren waarmee ik werk,.. enz.

2 opmerkingen:

Lian zei

geloof, hoop en liefde komen steeds dichter bij elkaar, versterken elkaar

Sam of Saam zei

Ben best aan het denken gezet door jouw voornemen om de namen van je buren te leren kennen... hoop brengen kan heel dichtbij.